søndag 24. oktober 2010

Årets første skitur! Bilder og film!



Lørdag 23. oktober stakk jeg til fjells med André Hole og Ronja Vangsnes for å få sesongens første telemarksvinger. Vi satt kursen mot Sognefjellet og Fannaråkbreen. Da vi kom opp var det litt skyer, men de forsvant raskt og solen strålte fra blå himmel. Etter en times gange med skiene på sekken kom vi frem til breen. Vi tok på skiene og trasket oppover i retning Steindalsnosi. Ca 5 kuldegrader, vindstille og 20 cm tørr pudder oppå et relativt hardt islag.

Vi holdt skikjørers venstre oppover breen og gikk opp til ca 1850 meter. Da begynte snøen å bli mer vindpåvirket og det var også store områder med is. Teknikken var litt rusten til å begynne med, men etter noen svinger kom gofølelsen. Vi kjørte ned 250 høydemeter før vi tok på fellene igjen og gikk opp en gang til for å få et siste run før solen forsvant bak Fannaråken. Det var en herlig dag og en perfekt sesongstart!

OBS! Se video nederst!
På vei til breen. Fremdeles litt skyer.

Ronja og André på vei oppover


André på vei ned


Ronja i god fart


André nyter de siste solstrålene

Fott utsikt

Svært fornøyde etter en perfekt sesongstart!





3 kommentarer:

  1. Kom over siden din på tt sitt forum. Får skjeldent en bedre start på sessongen enn dette:) La oss håpe de blir fler av de dagene. Hadde min første på gullfjellet i Bergen på fredagen. 40 nypudder:)

    SvarSlett
  2. Så digg ut det ja guttebass! litt likar vær enn da vi va der sjer æ. Oversiktlig og fin blogg! KUTGW

    SvarSlett