fredag 3. desember 2010

Veiledertur 12. -14. oktober


Veilerderturen er en tur der elever fra B3 Friluftsliv skal planlegge en tur og gjennomføre denne med studenter fra B2 friluftsliv og B1 Idrett. B3 studentene har ansvaret for turen og er veiledere mens B2 studentene skal være med veiledere. Da friluftsliverfaringen blant B1 studentene pleier å være veldig variabel er det viktig at turen er relativt enkel slik at de får en positiv erfaring.

Mål for turen:

  • Orientering på fjellet, skog og høyfjell.
  • Trygg ferdsel (Fokus på veivalg, lese kartet for farlig terreng osv)
  • Laging av mat på bål eller primus
  • Etablering av leir, herunder gapahuk.
  • Sporløs ferdsel.
Ruten vi gikk fra Dalåker til Barsnesfjorden. Hentet fra statkart: http://kart.statkart.no/adaptive2/default.aspx?gui=1&lang=2  

Det var en bra tur der alle turmålene ble gjennomført. B1 studentene måtte ta ansvar for mye av orienteringen og fikk hjelp når de trengte det. Dagsettappene var ikke så lange, så det gode humøret var på plass hele tiden. Leirlivet fungerte som det skulle og B1 fikk være med på å sette opp leir, lage mat, fyre opp bål og alt det som hører med. Sondre og Roger gjorde en god jobb som veiledere og lot også oss fra B2 få god trening i veilederrollen. Alt i alt en flott tur for både nybegynnere og mer erfarrne friluftslivfolk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar